Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Βελτιώσεις συγκοινωνιακού δικτύου/ Αφορά και τους Δήμους Αιγάλεω - Χαϊδάρι - Πετρούπολης κ.λπ.


Οι διεκδικήσεις και οι παρεμβάσεις των πολιτών φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα. Χωρίς να πανηγυρίζουμε ορισμένες βελτιωτικές κινήσεις έγιναν από τον ΟΑΣΑ και έτσι κάπως το πρόβλημα περιορίζεται σε ορισμένους δήμους.
Διαβάστε ΕΔΩ για το Χαϊδάρι και τη γραμμή 803.
Ωστόσο το γενικό αίτημα να έχουμε ποιοτικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που να διευκολύνουν τον πολίτη παραμένει.
---------------------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των βελτιωτικών κινήσεων που στοχεύουν στην καλύτερη αξιοποίηση του τροχαίου υλικού και των ανθρωπίνων πόρων, ο ΟΑΣΑ προχωρά σε τροποποιήσεις του συγκοινωνιακού δικτύου προκειμένου να επιτύχει την μέγιστη δυνατή διασυνδεσιμότητα των μέσων σταθερής τροχιάς με τις οδικές συγκοινωνίες προσφέροντας, παράλληλα, πληρέστερη συγκοινωνιακή κάλυψη.

Οι βελτιώσεις που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, προέκυψαν μετά από την αξιοποίηση στοιχείων αλλά και προτάσεων που παρουσίασαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε σειρά συναντήσεων με τον ΟΑΣΑ.

Αναλυτικά:

στο Δήμο Χαϊδαρίου και Αιγάλεω, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση ενισχύεται με την πύκνωση των δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής 811 ΧΑΙΔΑΡΙ- Στ. ΑΙΓΑΛΕΩ. Παράλληλα, ο Δήμος θα συνδέεται με τον Πειραιά μέσω της γραμμής 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΔΑΣΟΣ (μέσω Ιεράς Οδού).

στο Δήμο Αχαρνών, η περιοχή Βαρυμπόμπη θα εξυπηρετείται από τη λεωφορειακή γραμμή 537 ΑΧΑΡΝΑΙ - ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ με τροποποιημένη διαδρομή για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των μαθητών. Η γραμμή αυτή θα λειτουργήσει μετά τις 12 Σεπτεμβρίου.

στο Δήμο Αλίμου, η συγκοινωνιακή σύνδεση με το ΙΚΑ επί της Λεωφόρου Αλίμου αλλά και η εξυπηρέτηση των μαθητών θα γίνεται με τη λειτουργία της γραμμής 141 ΚΑΛΑΜΑΚΙ- ΙΚΑ ΑΛΙΜΟΥ.

στο Δήμο Πειραιά, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση προς το Κοιμητήριο του Σχιστού επιτυγχάνεται με την τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 871 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΕΛΕΥΣΙΝΑ.

στο Δήμο Κηφισιάς, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση προς το Κοιμητήριο της Ν. Ερυθραίας γίνεται με τη λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 560 Στ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ- ΜΟΡΤΕΡΟ - Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ. Ταυτόχρονα, η περιοχή της Κάτω Κηφισιάς θα εξυπηρετείται από την γραμμή 523 Στ. ΚΗΦΙΣΙΑ - ΑΔΑΜΕΣ Β η οποία τροποποιείται για το σκοπό αυτό.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ επεξεργάζεται τα αιτήματα των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Γαλατσίου, Πετρούπολης, Ελληνικού και Ζωγράφου που ετέθησαν στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της διαβούλευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα αιτήματα αφορούν τροποποιήσεις διαδρομών, τροφοδοτικές λεωφορειακές γραμμές προς τους σταθμούς Μετρό καθώς και δημιουργία λεωφορειολωρίδων σε βασικούς οδικούς άξονες.

ΠΗΓΗ: ΟΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου