Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ακτιβίστικη παρέμβαση στο ΜΕΤΡΟ (Σύνταγμα - Αιγάλεω) από την Πρωτοβουλία Πολιτών "Διεκδικούμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ" και άλλους φορείς (20/9/2011)/ Ο αγώνας των επιβατών συνεχίζεται σε κινηματικό, πολιτικό και νομικό επίπεδο




Παρέμβαση ακτιβιστών για τους 7 έτοιμους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ που δεν λειτουργούν, στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ: Σύνταγμα, Αιγάλεω


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο παρεμβάσεις στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών «Διεκδικούμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ» και στην οποία συμμετείχαν ή δήλωσαν τη στήριξη τους οι φορείς: ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου, SOS Τροχαία Εγκλήματα, Περιβαλλοντικός Περιστερίου, Φίλοι του Πυριτιδοποιείου, ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αιγάλεω, Ελπιδοφόρος Ορίζοντας Αιγάλεω, Σύλλογος Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, Πολίτες σε δράση – Οικολόγοι Πράσινοι (Χαϊδάρι).

Στην παρέμβαση στο σταθμό του Συντάγματος παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και ο βουλευτής Θ.Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ). Στις συγκεντρώσεις διακινήθηκαν χιλιάδες ανακοινώσεις (Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση που διακινήθηκε σε χιλιάδες αντίτυπα και που "εξαφανίστηκε" σε 15 λεπτά) στους διερχόμενους επιβάτες, οι οποίοι ενθάρρυναν τους ακτιβιστές να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις και τις επόμενες ημέρες σε άλλους σταθμούς. Τα συνθήματα που ακούστηκαν στις παρεμβάσεις ήταν:

 ΝΑ λειτουργήσουν οι επτά έτοιμοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ
 Να προχωρήσει η επέκταση των γραμμών
 Υπερασπίζουμε τη δημόσια συγκοινωνία
 Το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ – απαιτούμε μαζικά
 Η SIEMENS είναι δικαιολογία – θα σας τρελάνουμε στη διαμαρτυρία
 Η πολιτική εμπλοκή με τη SIEMENS είναι δική σας υπόθεση – απεμπλοκή τώρα

Για το θέμα των 7 σταθμών που δεν λειτουργούν ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) θα καταθέσει την Τετάρτη 20/9/2011 ερώτηση στη βουλή. Για το ίδιο θέμα έχουν καταθέσει ερωτήσεις οι βουλευτές Χρ.Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ), Θ.Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), Φ.Κουβέλης/Γρ.Ψαρριανός/Θ.Λεβέντης (ΔΗΜΑΡ).

Οι ακτιβιστές δήλωσαν ότι θα επιδιώξουν μόνιμη συνεργασία με πρωτοβουλίες πολιτών και συλλόγους πεζών, ποδηλατών, ΑΜΕΑ, για την οδική ασφάλεια, και εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να διεκδικήσουν από κοινού δημόσιες συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τους επιβάτες με τακτικά δρομολόγια σε όλη την περιοχή της πρωτεύουσας με οικονομικό εισιτήριο.
Παράλληλα δήλωσαν ότι «ο αγώνας για να λειτουργήσουν οι 7 έτοιμοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα: Κινηματικό, Πολιτικό, Νομικό» και πως «θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, της ΣΤΑΣΥ και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ τις επόμενες ημέρες». Τέλος «εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απαξίωση από την κυβέρνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τις απολύσεις εργαζομένων, τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ και του ΟΑΣΑ, την κατάργηση γραμμών του ΟΑΣΑ, την έλλειψη πολιτικής στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων».

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22/9/2011).
[Το ανωτέρω ρεπορτάζ σε σύνδεσμο ΕΔΩ]

ΤΡΙΑ VIDEO από την παρέμβαση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
:

ΕΝΑ: Στιγμιότυπα από την παρέμβαση

ΔΥΟ: Η Δώρα Κουτσανέλου διαβάζει ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο

ΤΡΙΑ: O Θοδωρής Δρίτσας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) κάνει δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου