Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Λειτουργία σταθμών μετρό: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε;

  [Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό του Συντάγματος που διοργανώσαμε ως Πρωτοβουλία 
ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ ΕΔΩ]

Κατά αρχάς διαβάστε το ρεπορτάζ της Κάτιας Αντωνιάδη στην Ελευθεροτυπία με τίτλο "Βαλτώνει τρία χρόνια η επέκταση του μετρό" ΕΔΩ. Στη συνέχεια διαβάστε το σχόλιο μας..

Λειτουργία σταθμών μετρό: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε;
"Ο νέος υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης δεν αρνείται να υπογράψει προκειμένου να ξεμπλοκάρει η διαδικασία, ζητεί ωστόσο την πολιτική τοποθέτηση όλων των κομμάτων της Βουλής επί του θέματος." γράφουν οι εφημερίδες.
Φαίνεται ότι 255 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση και στον υπουργό Μεταφορών κ. Μάκη Βορίδη δεν είναι αρκετοί για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να ανοίξουν οι από καιρό έτοιμοι επτά σταθμοί του Μετρό. Απαιτείται και πολιτική τοποθέτηση όλων των κομμάτων για να προχωρήσει στο επόμενο επεισόδιο αυτό το κακογυρισμένο σήριαλ της διαπλοκής. 
Φαντάζεται κανείς τι θα γινόταν αν για κάθε θέμα κάθε υπουργείου για να παρθεί μια απόφαση έμπαιναν  οι προϋποθέσεις που τίθενται ειδικά για την λειτουργία των σταθμών του Μετρό...
Αλλά φυσικό είναι ο κ. υπουργός να είναι τόσο ευαίσθητος. 
Μιλάμε για ένα γερμανικό κολοσσό και όχι για κανένα γέρο συνταξιούχο η άνεργο νέο . 
Μιλάμε για την διακομματική συγκάλυψη του μεγαλύτερου μεταπολιτευτικού οικονομικού σκανδάλου από ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, συνεταίρους σήμερα του κ. υπουργού στην κυβέρνηση. Απ αυτούς περιμένει το πράσινο φως για να δει τι θα κάνει; Γιατί οι λεονταρισμοί του προς τα κόμματα της Αριστεράς που ούτε εξουσία ασκούσαν ούτε το έργο εμπόδισαν σημαίνουν ακριβώς "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε." 
Ας περιμένει λοιπόν τους προκατόχους του κ.κ. Ρέππα και Ραγκούση να του πουν τη γνώμη τους... Εμείς την γνωρίσαμε όλα τα προηγούμενα, χρόνια αυτός ο αγνός και απονήρευτος πολιτικός δεν την πήρε χαμπάρι.
Δεν αντιλήφθη ο κ.  υπουργός ότι η σημαντικότερη, ή μάλλον η μοναδική συζήτηση στα κυβερνητικά πλαίσιο που έγινε τον προηγούμενο καιρό ήταν αυτή για την μετονομασία του σταθμού Χαϊδάρι σε Αγία Μαρίνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου