Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Μεγάλη κινητικότητα για τους 7 σταθμούς του ΜΕΤΡΟ που έχουν μπλοκαριστεί λόγω "πολιτικής εμπλοκής" με τη SIEMENS

[Ο σταθμός Αγία Μαρίνα (πρώην Χαϊδάρι) τον Οκτώβριου 2011]

Μίζες 300.000 Ευρώ στην υπόθεση του ΜΕΤΡΟ έχουν καταγγελθεί (ΕΔΩ). 
Κανείς δεν γνωρίζει την πραγματικότητα πόσοι, πόσα και ποιοι τα "πιάσανε". Πάντως όχι οι απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας.

Οι 3 σταθμοί στα Δυτικά και οι 4 στα Νότια δεν λειτουργούν, αν και έπρεπε από το 2009. Οι συνέπειες τεράστιες. Εμείς τόσο από το blog  αλλά πολύ περισσότερο με επιστολές, ενημερωτικά δελτία, με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα "παρακινήσαμε" δίνοντας πληροφορίες στον τύπο αλλά και σε βουλευτές όλων των κομμάτων. Δεκάδες βουλευτές έκαναν ερωτήσεις για τη μη λειτουργία των 7 έτοιμων σταθμών και δεκάδες δημοσιεύματα έπαιξαν το ρόλο τους.

Όμως, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, υπάρχει σοβαρή κινητικότητα αυτή την περίοδο. Έχουμε:
  1. Νέα ερώτηση του βουλευτή Κωστή Χατζιδάκη (Νέα Δημοκρατία) ΕΔΩ
  2. Νέες πιέσεις και απειλές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει την Ευρωπαϊκη χρηματοδότηση αν δεν λειτουργήσουν οι σταθμοί (ΕΔΩ)
  3. Δηλώσεις του υπουργού κ.Βορίδη για άμεση απεμπλοκή με τη SIEMENS (ΕΔΩ
Σε δηλώσεις στο «Βήμα», ο υπουργός Υποδομών εκφράζει την αποφασιστικότητά του να λειτουργήσει τους επτά αυτούς σταθμούς του ΜΕΤΡΟ το συντομότερο δυνατόν και σημειώνει: «δεν μπορώ να περιμένω να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Siemens για τον καθορισμό της αποζημίωσης της γερμανικής εταιρίας προς την χώρα μας. Δεν γίνεται να περιμένουν οι επιβάτες τους σταθμούς τους, επειδή ορισμένοι δεν υπογράφουν. Εάν δεν τακτοποιηθεί το ζήτημα σε εύλογο χρόνο, τότε θα επιχειρήσω να λειτουργήσουν οι σταθμοί».
Σε ερώτηση ποιος είναι αυτός ο εύλογος χρόνος απάντησε: «Δέκα έως δεκαπέντε ημέρες όχι περισσότερο».
Εμείς θα είμαστε ΕΔΩ και θα ελέγχουμε... και θα υποβάλλουμε μ..... αν τελικά δεν λειτουργήσουν οι σταθμοί και επιστραφεί η κοινοτική χρηματοδότητη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου