Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η "πολιτική εμπλοκή" με τη SIEMENS θα ξεμπλοκαριστεί επιτέλους; - Ναι λένε οι τελευταίες πληροφορίες....

 [Οι τρεις έτοιμοι σταθμοί Δυτικά: Χαϊδάρι - Περιστέρι - Πετρούπολη]

[Οι τέσσερις έτοιμοι σταθμοί Νότιοανατολικά: Ηλιούπολη - Άλιμος - Αργυρούπολη - Ελληνικό]

Οι επισκέπτες του blog γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση της "πολιτικής εμπλοκής" με τη SIEMENS που είχε ως αποτέλεσμα οι επτά σταθμοί  που ήταν προγραμματισμένοι να λειτουργήσουν μέσα στο 2009 να καθυστερούν.
Η Πρωτοβουλία πολιτών "Διεκδικούμε το Μετρό Δυτικά" έχει κάνει σοβαρές παρεμβάσεις και έχει συμβάλει στην προβολή του αιτήματος να λειτουργήσουν επιτέλους οι σταθμοί. 

Τα νεώτερα είναι τα εξής, σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ:
Siemens
Για το θέμα της Siemens, o κ. Βενιζέλος έστειλε ήδη επιστολή στη γερμανική εταιρεία καλώντας την επόμενη εβδομάδα να συμμετάσχει σε διαπραγμάτευση με το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να επέλθει μια συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς και να τερματιστεί η εμπλοκή σε διάφορα έργα και κυρίως αυτά του μετρό. Η γερμανική εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 200 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση στην ελληνική πλευρά και να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης για την εγκατάσταση του έργου σηματοδότησης των τριών επεκτάσεων του μετρό που έχουν ολοκληρωθεί κατά το αμιγώς κατασκευαστικό τους μέρος.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω του σκανδάλου Siemens, από το καλοκαίρι του 2009 εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης με τη γερμανική εταιρεία για τη σηματοδότηση των επεκτάσεων προς Ελληνικό, Χαϊδάρι και Ανθούπολη.
Οι επεκτάσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά τις σήραγγες, τις γραμμές και τους σταθμούς, ωστόσο θα χρειαστούν άλλους 8-10 μήνες, προκειμένου να τοποθετηθεί και το σύστημα σηματοδότησης και να παραδοθούν προς χρήση στο κοινό.
Οι νέοι σταθμοί θα είναι σε Ελληνικό, Αλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Περιστέρι, Ανθούπολη και Χαϊδάρι.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
---------
Εμείς αναμένουμε.. σε λίγες ημέρες θα μάθουμε περισσότερα και ελπίζουμε να είναι αυτά που διεκδικούμε "Να λειτουργήσει το ΜΕΤΡΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου