Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

To AΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ απάντησε "μια από τα ίδια" - Καμία δέσμευση για τη λειτουργία των σταθμών ΔΥΤΙΚΑ. Το 2012 και βλέπουμε....


Αυτά που ήδη γνωρίζαμε, και που ήταν ο λόγος σύστασης της Πρωτοβουλία ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ, μας απάντησε με επιστολή του ο Πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ.Χρήστος Τσίτουρας. Συγκεκριμένα:

1) Οι σταθμοί Αγ.Μαρίνα (π.Χαϊδάρι) και Ανθούπολης έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90-95%, αλλά για να λειτουργήσουν πρέπει να υλοποιηθεί το σύστημα σηματοδότησης.
2) Η σύμβαση για τη σηματοδότηση δεν έχει ακόμα ανατεθεί εξαιτίας της πολιτικής εμπλοκής του θέματος (SIEMENS). - Όταν υπογραφεί η σύμβαση (ΣΧΟΛΙΟ: άγνωστο πότε) "εκτιμάται ότι εντός διαστήματος περίπου 8 μηνών θα ολοκληρωθούν σταδιακά και θα τεθούν σε λειτουργία τα έργα αυτά του ΜΕΤΡΟ". (ΣΧΟΛΙΟ: ακόμα και σήμερα δηλαδή να υπογραφεί η σύμβαση, αρχές του 2012 θα λειτoυργήσουν οι σταθμοί, 4 χρόνια δηλαδή μετά την αρχική εξαγγελία)
3) Ο διαγωνισμός για Πειραιά - έχουν κατατεθεί οι προσφορές από τους εργολάβους.
4) Για την Ελευσίνα "η εξυπηρέτηση των περιοχών αυτών αποτελεί κατ΄ εξοχήν αντικείμενο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ο οποίος ήδη διέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας".

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για τις καθυστερήσεις, τους χώρους στάθμευσης και κυρίως καμία δέσμευση για την ημερομηνία λειτουργίας των σχεδόν έτοιμων σταθμών.
Δεν μας καλύπτουν οι απαντήσεις που μας έδωσε το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η επιστολή του κ.Τσίτουρα επιβεβαίωσε αυτά που ήδη γνωρίζαμε, καμία δέσμευση, και στην καλύτερη περίπτωση να λειτουργήσουν οι σχεδόν έτοιμοι σταθμοί το 2012.
Εμείς οι πολίτες που καταβάλουμε προσαυξημένο εισητήριο κατά 40% θα διεκδικήσουμε με όλα τα μέσα την λειτουργία των σταθμών και την επέκταση του ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ.

1 σχόλιο:

  1. Ανεπαρκέστατος ο κ.Τσίτουρας. Θα προτιμούσα να μας εξηγήσει ΓΙΑΤΙ αφού οι σταθμοί είναι έτοιμοι κατά 95%, θα χρειαστούν 8 ολόκληροι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή