Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Νίκος Χουντής: Επίσημη έναρξη της παγκόσμιας Καμπάνιας του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια, 2011 - 2020


Ζούμε σ΄ έναν ακύρηχτο πόλεμο στους δρόμους.
-----------
Με αφορμή την έναρξη της Καμπάνιας (12/5/2011) του ΟΗΕ για τη Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής κατέθεσε σχετική γραπτή ερώτηση προς την Επιτροπή (το πλήρες κείμενο ακολουθεί) και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Καθημερινά χάνονται και καταστρέφονται χιλιάδες ζωές εξ' αιτίας των τροχαίων συγκρούσεων, είτε αυτές είναι αποτέλεσμα κακής και επιθετικής οδικής συμπεριφοράς είτε συνέπεια των κακών υποδομών και οδικών δικτύων. Το σίγουρο είναι πως πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα, σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει άμεσα να εφαρμοσθούν πολύπλευρες πολιτικές πρόληψης και αποφυγής των τροχαίων συγκρούσεων, από την εκπαίδευση και την ενημέρωση για τη σωστή οδική συμπεριφορά μέχρι τη δημιουργία και διατήρηση ασφαλών δρόμων για όλους τους χρήστες. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να υπάρξει πραγματική Δράση και όχι μόνο Καμπάνια."

Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου