Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Έφη Γαλώνη: «Ζήσε Μάη μου» για τους νέους σταθμούς του Μετρό

 Η απάντηση του κ.Βορίδη είναι υπομονή... Τι μας λέτε κύριε υποργέ; Υπομονή κάνουμε από το 2009, έχουμε 2012 και στην καλύτερη περίπτωση θα πάμε στο 2013 και ενδεχομένως  το 2014. Δηλαδή μας λέτε λα είμαστε ευχαριστημένοι με πέντε χρόνια καθυστέρηση. Δεν κάνουμε καμία υπομονή. Απαιτούμε να λειτουργήσουν οι 7 έτοιμοι σταθμοί τώρα. Διαβάστε το ρεπορτάζ..
---------------------------------------------
Της  Έφης Γαλώνη (πηγή ΕΔΩ)
Υπομονή άλλους 15 έως 24 μήνες θα πρέπει να κάνει το επιβατικό κοινό έως ότου παραδοθούν στην κυκλοφορία οι επτά νέοι σταθμοί του Μετρό της Αθήνας που είχαν μπλοκαριστεί λόγω…Siemens.
Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι, η σύμβαση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της γερμανικής εταιρίας.. για το σύστημα σηματοδότησης των νέων επεκτάσεων του Μετρό, που αφορά τους εφτά νέους σταθμούς «θα προχωρήσει» ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει συμβιβασμός με την εταιρεία για την υπόθεση του… «λαδώματος» που αποτελούσε πάγια πρακτική επί σειρά ετών.

Έκανε μάλιστα γνωστό ότι, η συμφωνία θα περάσει το κατώφλι της Επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα μη παραλείποντας να σημειώσει τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας μόλις οι σταθμοί ολοκληρωθούν,  μεταξύ αυτών η έκλυση 130 τόνων λιγότερων διοξειδίου του άνθρακα και τριάντα χιλιόμετρα λιγότερα αυτοκίνητα.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημούλης τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας των νέων σταθμών, εγκάλεσε όμως την παρούσα αλλά και τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι «δεν είχαν την πολιτική βούληση να διαλευκάνουν το σκάνδαλο, να πάρουν χρήματα  και με ένα μέρος από αυτά να χρηματοδοτήσουν τα εν λόγω έργο».
------------
Άλλο ρεπορτάζ ΕΔΩ.
Δείτε τη συζήτηση στη βουλή ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου