Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τις συμβάσεις της Siemens για τα συστήματα τηλεδιοίκησης/ Να δούμε πότε θα λειτουργήσουν οι έτοιμοι σταθμοί.


Γράφαμε σε παλαιότερες αναρτήσεις ότι αρκετοί σταθμοί του ΜΕΤΡΟ είχαν "μπλοκάρει" λόγω "πολιτικής εμπλοκής" με τη SIEMENS, παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμοι κατά 95%.

Τώρα θέλεις οι πιέσεις που άσκησε η Πρωτοβουλία ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ με επιστολές, καταγγελίες, ερωτήσεις κ.λπ., θέλεις τα πράγματα ωρίμασαν...
... διαβάζουμε αυτό που μας απάντησε η εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και είχε εξαγγείλει ο κ.Ρέππας, ότι δηλαδή:


"Το πράσινο φως για την ολοκλήρωση των επεκτάσεων του Μετρό προς Περιστέρι, Ελληνικό και Χαϊδάρι έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκρίνοντας της συμβάσεις της Siemens. Οι συμβάσεις αφορούν τα έργα της σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης που είχε κερδίσει η εταιρία μετά από διαγωνισμό. Η υπογραφή των συμβάσεων όμως εκκρεμούσε λόγω του σκανδάλου της Siemens. Η καθαρογραμμένη απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να αποσταλεί στη Βουλή και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σύμβαση του έργου από τον Υπουργό Υποδομών. Από τη στιγμή της υπογραφής, απαιτούνται 6 – 12 μήνες για την ολοκλήρωση των έργων και τις δοκιμές έως ότου οι επεκτάσεις δοθούν στην κυκλοφορία."
Περισσότερα ΕΔΩ.

Διαβάστε την απάντηση της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΔΩ και τη συνέντευξη του κ.Ρέππα ΕΔΩ.

Εμείς πάντως δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τις εξελίξεις. Είχαν εξαγγείλει τη λειτουργεία του σταθμού Χαϊδάρι (τώρα Αγία Μαρίνα βοήθειά μας) για το 2008 και από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια. Αν πάνε με τους ρυθμούς που μας έχει ενημερώσει ο Πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ.Χρήστος Τσίτουρας (ΕΔΩ), θα πάμε το 2012, και όπως σημειώνει σε ένα σχόλιό του ένα επισκέπτης μας "Ανεπαρκέστατος ο κ.Τσίτουρας. Θα προτιμούσα να μας εξηγήσει ΓΙΑΤΙ αφού οι σταθμοί είναι έτοιμοι κατά 95%, θα χρειαστούν 8 ολόκληροι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης..."

Εμείς πάντως θα είμαστε ΕΔΩ τόσο για τους σχεδόν έτοιμους του ΜΕΤΡΟ όσο και για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ, για την οδική ασφάλεια, τα δικαιώματα των πεζών και των ποδηλατών.

Κύριοι της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. "αγανακτούμε και διεκδικούμε" και εμείς με τους χιλιάδες έλληνες για την "πολιτική εμπλοκή" (φράση του κ.Τσίτουρα) που εμείς όμως δεν έχουμε καμία ευθύνη.
Αγανακτούμε, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τις απαντήσεις και τους ρυθμούς που προχωράνε τα έργα, ωστόσο να γνωρίζετε ότι έχουμε καταγράψει τις ημερομηνίες που μας στείλατε με την απαντητική σας επιστολή και θα μας βρείτε μπροστά σας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου