Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Επιστολή της "Πρωτοβουλίας Πολιτών Διεκδικούμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ" προς του Υπουργείο Υποδομών και το Αττικό Μετρό...



14/4/2011

ΘΕΜΑ: Μετρό Δυτικά.

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι συγκροτήθηκε πρόσφατα Πρωτοβουλία από πολίτες της Δυτικής Αθήνας και εργαζόμενους της περιοχής με στόχους :

α) Να λειτουργήσουν άμεσα οι νέοι και έτοιμοι σταθμοί στο Χαϊδάρι και στο Περιστέρι
β) Να επεκταθεί η γραμμή 3 του ΜΕΤΡΟ προς Πειραιά και η γραμμή 2 προς Ίλιον ώστε να καλύψουν και τις ενδιάμεσες περιοχές.
γ) Να επεκταθεί το Μετρό και προς την Ελευσίνα.

Μετά τις πρόσφατες δραματικές αυξήσεις κατά 40% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών που οδηγούν τους πολίτες στα όρια της απόγνωσής τους, εμείς, οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας, αισθανόμαστε όμηροι στα διάφορα πολιτικοοικονομικά παιχνίδια.

Η λειτουργία των σταθμών Χαϊδαρίου και Περιστερίου που ήταν προγραμματισμένη για το 2008, μετατέθηκε για το 2009, μετά για τον Μάρτιο του 2010, στη συνέχεια για τον Μάιο του 2011 και τώρα μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχει αρμόδιος φορέας που να μπορεί να εγγυηθεί καμία ημερομηνία!!! Γνωρίζουμε ότι οι σταθμοί είναι έτοιμοι. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και δεν διαψεύστηκαν, οι επεκτάσεις του μετρό προς τα νότια και δυτικά προάστια έχουν σταματήσει λόγω του συστήματος της σηµατοδότησης και οι σταθµοί παραμένουν ανεκμετάλλευτοι και φθείρονται από την αχρησία. (ΚτΕ 12/2/11,ΤΑ ΝΕΑ 4/3/11, Ελευθεροτυπία 5/4/11).
Η χρησιμότητα του Μετρό είναι αδιαμφισβήτητη καθόσον είναι ένα ασφαλές και γρήγορο μέσο μετακίνησης που συμβάλλει στην οδική ασφάλεια, στην προστασία τους περιβάλλοντος καθώς και στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η άμεση λειτουργία του σταθμού στο Χαϊδάρι ο οποίος ανεξάρτητα από τις εξαγγελίες κινδυνεύει να είναι τερματικός, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους και τους εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή, θα εξυπηρετήσει και τους εκατοντάδες επισκέπτες και νοσηλευόμενους στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο και στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (πρώην Λοιμωδών), ενώ η επέκτασή του προς Πειραιά θα εξυπηρετήσει και το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Επειδή λοιπόν εμείς και οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας, έχουμε δικαιώματα στη δημόσια συγκοινωνία και επειδή δεν μπορούμε να παραμένουμε παρατηρητές του όλου θέματος, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα λειτουργίας των έτοιμων σταθμών (Χαϊδάρι, Περιστέρι), των επεκτάσεων προς Πειραιά, Ίλιον καθώς και να τοποθετηθείτε στην πρότασή μας για αξιοποίηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής που περνάει μέσα από την πόλη της Ελευσίνας είτε ως γραμμή του Μετρό είτε ως γραμμή του Προαστιακού.
Τέλος, γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι η υλοποίηση του συστήματος σηματοδότησης είναι μονόδρομος και επομένως η περαιτέρω καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος είναι σε βάρος όλων μας (πολιτών και κράτους).

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ
----------
Θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες σε θεσμικό και κινηματικό επίπεδο. Συντονιστείτε μαζί μας, η φύση δεν ανέχεται το "κενό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου