Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Με τρένο από τους Αγίους Αναργύρους έως τα Μέγαρα


Η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί και από την Πρωτοβουλία "ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ" καθώς και από άλλους φορείς. Μάλιστα αντιταχθήκαμε, μαζί με άλλους φορείς όπως π.χ. ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ, ECOELEUSIS, Διαρκή Κίνηση κ.ά.  στην προοπτική της μετατροπής του σιδηροδρομικού σταθμού των Μεγάρων σε καφετέρια καθώς και στην καταστροφή της γραμμής.... (Διαβάστε ΕΔΩ)

[....Την ιδέα της επαναλειτουργίας του παλιού μετρικού σιδηροδρομικού της Αττικής, από τους Αγίους Αναργύρους έως τα Μέγαρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι περιοχές δυτικά του όρους Αιγάλεω, επαναφέρουν υπηρεσιακά στελέχη εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Υποδομών.

Επιτελική έκθεση, την οποία έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», συνοψίζει ως στρατηγικά κριτήρια αυτής της επιλογής:

- Την τεχνική εφικτότητα, αφού η γραμμή τελεί σε καλή κατάσταση, η υποδομή της είναι εύκολα συντηρήσιμη και η ενεργοποίησή της απαιτεί μικρό κόστος
- Την γενική συγκοινωνιακή και αναπτυξιακή σκοπιμότητα
- Την ζήτηση των μετακινήσεων και την επιβατική κίνηση

Ο παλιός Τρικουπικός σιδηροδρομικός διάδρομος της Δυτικής Αττικής είναι ενταγμένος στο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας ως κοντινός προαστιακός άξονας, σε αντιδιαστολή με τον νέο προαστιακό προς Κιάτο - Αεροδρόμιο, που έχει πιο μακρινό χαρακτήρα. Οι δύο άξονες έχουν διαφορετικές άμεσες ζώνης επιρροής, αφού η χάραξή τους διαφέρει και, όπως αναφέρεται, «έχουν καθαρά συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική λειτουργία».
Ο παλιός σιδηροδρομικός διάδρομος περνάει μέσα σχεδόν από όλα τα οικιστικά κέντρα και τις βιομηχανικές ζώνες και έχει τη δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησής τους, με τους υπάρχοντες σταθμούς και στάσεις και «δυνητικά με περαιτέρω πύκνωση αυτών».

Οι εν δυνάμει εξυπηρετούμενοι δήμοι είναι οι Άγιοι Ανάργυροι, Ίλιον, Καματερό, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Νέα Πέραμος και Μέγαρα....]
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου