Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzz Ζεματάει η "υπόθεση SIEMENS" αλλά ... "σιγά... η πατρίδα κοιμάται..." φροντίζουν γι' αυτό τα ΜΜΕ.


Οι επισκέπτες του ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ γνωρίζουν το ρόλο της SIEMENS και την "πολιτική εμπλοκή" στη λειτουργία των έτοιμων επτά σταθμών. Οι 3 σταθμοί Δυτικά και οι 4 Νότια της Αθήνας δεν λειτουργούν γιατί δεν είχαν τοποθετηθεί τα συστήματα τηλεδιοίκησης της SIEMENS.
Και αντί να βρεθεί η λύση "δωρεάν τοποθέτηση του συστήματος τηλεδιοίκησης από τη SIEMENS" τελικά υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός και "όλα ωραία και καλά". ΑΙΣΧΟΣ.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο άρθρο του στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ σημειώνει ότι ακόμα και στη Νιγηρία η SIEMENS δικάστηκε, ενώ στην Ελλάδα δεν έχει οριστεί δίκη...
Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα του άρθρου:

[...Παρά τα γεγονός ότι σε πολλές από τις άλλες χώρες που υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens, το κράτος που είχε ζημιωθεί άσκησε κάποια δικαιώματα, κατέθεσε αγωγές, ζήτησε αποζημίωση και κατόπιν διαπραγμάτευσης επήλθε ένας συμβιβασμός, στην Ελλάδα τόσα χρόνια μετά, το δημόσιο όχι μόνο δεν έχει ζητήσει ένα ευρώ, δεν έχει κάνει καμία αγωγή, καμία νομική ενέργεια, αλλά δεν έχει καν επισήμως ως κράτος υπολογίσει το ύψος της ζημιάς που έχει υποστεί. Σε άλλες χώρες ήδη έχουν εκτίσει και την ποινή τους αυτοί που δικάστηκαν, π.χ. στη Νιγηρία, ενώ στην Ελλάδα δεν έχει οριστεί καν η δίκη.
Όπως αποκαλύφθηκε και από τον καυγά Χρυσοχοΐδη - Ρέσλερ, όταν ο κ. Ρέσλερ είχε έρθει στην Ελλάδα, η βασική του έγνοια δεν ήταν να γίνουν επενδύσεις, αλλά να ρυθμίσει τις εκκρεμότητες που υπήρχαν με τη χρονίζουσα εκκρεμότητα της Siemens...]
 
Διαβάστε το άρθρο του Δημήτρη Παπαδημούλη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου