Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!!!/ Ευρωπαϊκή πρωτοτυπία της κυβέρνησης


Αύριο 22 Σεπτεμβρίου, που συνήθως ορίζεται ως ημέρα χωρίς Ι.Χ. στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, τελικά θα είναι ημέρα χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Αυτή η "Ευρωπαϊκή πρωτοτυπία της κυβέρνησης" να μη κυκλοφορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης και της απόλυσης (η με καθεστώς απόλυσης) των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, Λεωφορεία, Τρένα, Τραμ.

Οι "οι παράπλευρες απώλειες" της απαξίωσης των ΜΜΜ είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ και του ΟΑΣΑ, με αποτέλεσμα ο χρόνος μετακίνησης των επιβατών να έχει αυξηθεί δραματικά καθώς και οι συνθήκες μεταφοράς (σαρδελοποίηση).

Η αναγκαιότητα για την ανάπτυξη ενός κινήματος επιβατών που θα διεκδικήσουν οργανωμένα αξιόπιστες, με οικονομικό εισητήριο, υψηλού επιπέδου συγκοινωνίες είναι πια απαραίτητο στις μέρες μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τις επιτυχημένες παρεμβάσεις στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος και του Αιγάλεω, που οργάνωσε την Τρίτη 20/9/2011 η Πρωτοβουλία πολιτών "Διεκδικούμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ" και που στήριξαν οι φορείς ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου, SOS Τροχαία Εγκλήματα, Περιβαλλοντικός Περιστερίου, Φίλοι του Πυριτιδοποιείου, ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αιγάλεω, Ελπιδοφόρος Ορίζοντας Αιγάλεω, Σύλλογος Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, Πολίτες σε δράση – Οικολόγοι Πράσινοι (Χαϊδάρι)- θα ακολουθήσει ρεπορτάζ σε επόμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου