Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Θα ξαναδούμε το τρενάκι (ή κάτι παρόμοιο) να περνάει από τις γειτονιές του Πειραιά ; / To νέο Ρυθμιστικό προβλέπει τραμ ή ελαφρύ ΜΕΤΡΟ..

[Κλικάρετε τη φωτογραφία για να μεγεθυνθεί]

Ο Καραμανλής ξήλωσε τα τραμ και οι Εξτρεμιστές Περάματος έκαψαν τη Δευτέρα 2/3 ένα τραίνο, στο όνομα κάποιου άλλου, της αγωνίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα που δέχτηκε δολοφονική επίθεση απο αγνώστους για τη συνδικαλιστική της Δράση στη δουλεμπορική εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ που συνεργάζεται με τον ΗΣΑΠ.

Όταν ξηλώνονταν το 1977 το Τραμ του Περάματος, το τελευταίο που επέζησε μετά την επέλαση του Καραμανλή, οι κάτοικοι του Περάματος βγήκαν στους δρόμους κρατώντας πανώ που έλεγαν: “Σε χρειαζόμαστε αγαπημένο μας τραινάκι”. Πιθανόν να ήταν από αυτούς που “συμφιλιώνονται με την αποστειρωμένη μετακίνηση ... με το ψαρίσιο βλέμμα της απάθειας και της αδιαφορίας στα πρόσωπά τους”. Το σίγουρο είναι πως οι απόγονοί τους (αν είναι όντως απόγονοι και όχι κάτοικοι Κηφισιάς με δύο ΙΧ ο καθένας) απώλεσαν τη μνήμη τους. Η επίθεσή τους δεν στρέφεται ενάντια στην ΟΙΚΟΜΕΤ ή τον ΗΣΑΠ (που τους επισκέφτηκαν άλλοι). Στρέφεται ενάντια σε όλους εμάς που επιλεγουμε να συνταξιδεύουμε με τους συνανθρώπους μας ενάντια στη μονοκρατορία των ΙΧ.

Αγωνιζόμενοι να ενεργοποιήσουμε τη μνήμη ενάντια στην ηλιθιότητα, δημοσιεύουμε αυτή τη φωτογραφία.

Κάποιοι ποδηλάτες
ΠΗΓΗ: ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ/ισσες
-------------
[Κάποιοι από εμάς πέρναμε το τρενάκι του Περάματος για να πάμε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος. Το τρενάκι έφτανε μέχρι και στην πευκόφυτο περιοχή του Ναυτικού στο Πέραμα, απέναντι από τη Σαλαμίνα, και με τα ΒΒ (μικρά σκάφη) περνούσαμε απέναντι. Λίγο μετά το σταθμό προς την Ναυτική Βάση της Αμφιάλης, υπήρχε μια κατασκήλωση για τις οικογένειες των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Π.Ν.]
-------------

Ελπίζουμε ότι οι παλιές γραμμές Περάματος και Ελευσίνας θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τη σχεδιασμό του νέου Ρυθμιστικού (περισσότερα ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου