Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Κοπρίτες αποδείχθηκαν και οι μετροπόντικες… Τρία χρόνια παράταση για την παράδοση του Μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Κοπρίτες αποδείχθηκαν και οι μετροπόντικες… Τρία χρόνια παράταση για την παράδοση του Μετρό στη Θεσσαλονίκη.
Κατά την συζήτηση επερώτησης των βουλευτών της ΝΔ, Θ. Καράογλου, Κ. Γκιουλέκα, Στ. Καλαφάτη, Γ. Ιωαννίδη, Σ. Αναστασιάδη, Κ. Τασούλα προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα - με την οποία κατηγόρησαν στην κυβέρνηση για μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα του Μετρο Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των οποίων το έργο καρκινοβατεί απεκαλύφθει ότι την κύρια ευθύνη έχουν οι μετροπόντικες που έχουν συμπεριφορα Δημοσίου Υπαλλήλου (όπως αναλύεται κατά Πάγκαλο).
Ο πρώτος επερωτών βουλευτής, Θ. Καράογλου ανέφερε ότι «οι δύο μετροπόντικες κάθονται» ενώ απαντώντας ο υπουργός κατήγγειλε ότι « από τη στιγμή που κόπηκαν οι κορδέλες το 2006 επί κυβέρνησης Καραμανλή, το έργο και οι μετροπόντικες έπεσαν σε ύπνωση».
Σαν συνέπεια των παραπάνω μετατίθεται η παράδοση της κυριας γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης από τον Οκτώβρη του 2012 για τα τέλη του 2015 (αν βέβαια οι μετροπόντικες αλλάξουν νοοτροπία). Τραγική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη όχι μονο λογω του χάους που επικρατει στη ζωή της πόλης, αλλά και γιατί δεν υπάρχει ορατή λύση: ο μεν περιφερειάρχης λογω των προσωπικών του περιπετειών με την Δικαιοσύνη, αναγκασμένος να περιφέρεται από καναλι σε καναλι δεν εχει χρόνο να πάρει την υπόθεση επάνω του, ο δε μητροπολίτης λόγω συγκρούσεως των καλως εννουμένων συμφερόντων της εκκλησίας με την γραμμη Μετρο (αποζημειώσεις για σταση Παπαφειο) αρνείται να δεηθεί υπέρ της αλλαγής νοοτροπίας των μετροποντικων.
Αναλυτικότερα η συζήτηση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου